torstai 12. toukokuuta 2016

4) Paikallisliikenteen linja 21 palauttaminen käymään Kinkomaan sairaalalla (Vitapolis)

Aloitteen nimi
4) Paikallisliikenteen linja 21 palauttaminen käymään Kinkomaan sairaalalla (Vitapolis)

Aloite
Kuntalaisaloitteena ehdotetaan seuraavaa:

Linjan 21 käynti Kinkomaan Sairaalan pysäkillä (Vitapolis) palautettaisiin siten, että arkiaamuisin Jyväskylästä lähtevät vuorot 07.30 ja 08.30 kulkisivat Kinkomaan sairaalan (Vitapolis) kautta matkallaan Muuramen keskustaan. Liikennöinti palautettaisiin viimeistään Talvikausi 2017 aikatauluun ja pidettäisiin sen jälkeen voimassa ympäri vuoden.

Linjan 21 käynti Kinkomaan Sairaalan pysäkillä (Vitapolis) palautettaisiin siten, että Jaakkolasta arkisin lähtevät vuorot 15.30, 16.10 ja 17.10 poikkeaisivat Kinkomaan sairaalan (Vitapolis) pysäkillä matkallaan Jyväskylään. Liikennöinti palautettaisiin viimeistään Talvikausi 2017 aikatauluun ja pidettäisiin sen jälkeen voimassa ympäri vuoden.

Muuramen kunta on mukana maksajana ja vaikuttajana osana Jyväskylän seudun joukkoliikenteessä. Sen tulisi käyttää vaikutusvaltaansa siihen että kuntalaiset voivat käyttää joukkoliikenteen palveluja - myös Kinkomaan sairaalalla (Vitapolis).

Nykyinen käytäntö:

10.8.2015 linja-autovuoro 21 lopetti käymisen Kinkomaan sairaalan (Vitapolis) pysäkillä. 6.6 2016 kaikki joukkoliikenne Kinkomaan sairaalalle lakkaa (Vitapolis).

Muutoksen edut:

Vitapoliksen pysäkkiä tarvitaan ensinnäkin Muurameen suuntautuvaan työmatkaliikenteeseen ja muuhun asiointiin. Toiseksi sitä tarvitaan väestön terveyskeskukseen suuntautuviin matkoihin. Esimerkiksi verikokeet ovat aamuisin ja niihin olisi hyvä päästä suuremmin rasittumatta. Myös muut lääkäriajat sijoittuvat usein aamuun. Vaikka Kinkomaan alueelle on avautumassa pieni kauppa syksyllä 2016, on liikkeen koko kuitenkin pieni. Käynti Muuramen uusissa kauppakeskuksissa edistää Muuramelaisten liikkeiden hyvinvointia ja laajemmin Muuramen hyvinvointia kun taas matka Keljonkeskukseen vastaavasti ei. Tämän lisäksi matka Kinkomaalta Muurameen on lippuvyöhykkeen sisäinen, kun matka Kinkomaalta Keljonkeskukseen on kahden lippuvyöhykkeen matka. Näiden hintaero on huomattava. 

Kunta jota aloite koskee: 

Muurame

Aloitteentekijä ja kerääjä:

   
Luka Lindqvist

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti