torstai 12. toukokuuta 2016

6) Kinkovuorentielle (6090) tulisi rakentaa kevyen liikenteen väylä

Aloitteen nimi
6) Kinkovuorentielle (6090) tulisi rakentaa kevyen liikenteen väylä

Aloite
Kuntalaisaloitteena ehdotetaan seuraavaa:

Kinkovuorentielle (6090) tulisi rakentaa kevyen liikenteen väylä joka yhdistäisi Muuramen kevyen liikenteen tieverkon Säynätsaloon. Tällä tulisi pystyä kulkemaan sekä jalankulkijat, pyöräilijät että uusien kevyiden sähköavusteisien laitteiden käyttäjät.

Muuramen kunnan tulisi yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa rakentaa uusi kevyenliikenteenväylä mahdollisimman nopeasti.

Nykyinen käytäntö:

Kevyen liikenteen väylää ei ole tiellä usean kilometrin matkalla. Tie on hyvin kapea ja sillä liikennöi paljon rekkoja. Tie on myös hyvin jyrkkä ja alamäkeen mennessä pyörän vauhti nousee ja toiseen suuntaan mäkeä ylöspäin mennessä on jopa pyörää talutettava. Nämä aiheuttavat ylimääräisiä riskitilanteita. Mikäli tiellä on pieninkin este tai kuluma pyöräilijän väylällä niin onnettomuusriski kasvaa koska sitä täytyy väistää keskemmälle tietä.

Muutoksen edut:

Kinkovuorentien (6090) kautta Muurameen pyöräily on tällä hetkellä vaarallista. Piennarta ei ole ja vastaan voi tulla kaksi rekkaa molemmin puolin tietä. Jyväskylä on valittu juuri Suomen pyöräilykunnaksi ja Jyväskylällä on halu rakentaa ebaana (pyöräilyn valtatie) Muurameen joten hyvä yhteistyökumppani pyöräilyn kehittämiseksi löytyy. Kevyen liikenteen väylä lisäisi turvallista liikuntaa, mahdollistaen paremmat yhteydet Muuramen, Muuramen Kinkomaan ja Säynätsalon välillä. Se mahdollistaisi turvallisemman työmatkaliikenteen pyörällä tai mahdollisesti sähköavusteisella laitteella. Pyörätie loisi myös osaltaan verkoston jota myöten yhä useammat voisivat käyttää pyörää liikkuakseen jolloin käyttäjämäärä nousisi. Muurameen saapuvat pyöräilijät käyttäisivät useammin Muuramen liikkeiden palveluksia, jolla olisi myös positiivisia vaikutuksia.

Linkkejä:
rohkea-jyvaskyla-vuoden-pyorailykunta-2016
suunnitteilla_jopa_9_pyorabaanaa__jyvaskyla_kiilaamassa_pyorailykaupunkien_karkeen
Aloitteentekijä ja kerääjä:
Luka Lindqvist

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti