torstai 12. toukokuuta 2016

5) Kinkovuorentien (6090) ja Muuramentien risteykseen tulisi rakentaa liikenneympyrä

Aloitteen nimi
5) Kinkovuorentien (6090) ja Muuramentien risteykseen tulisi rakentaa liikenneympyrä

Aloite
Kuntalaisaloitteena ehdotetaan seuraavaa:

Kinkovuorentien (6090)  ja Muuramentien risteykseen tulisi rakentaa liikenneympyrä. Liikenneympyrä mahdollistaisi sujuvamman liikenteen ja vähäisemmän odottelun. Tienristeyksessä kulkee myös paljon jalankulkijoita tai pyöräilijöitä. Uuden ratkaisun tulisi erityisesti huolehtia heidän turvallisesta liikkumisestaan. Uusi liikenneympyrä tulisi rakentaa mahdollisimman nopeasti.

Nykyinen käytäntö:

Liikenneympyrää ei ole. Erityisesti Kinkovuorentien suunnasta tulevat joutuvat usein odottamaan ennen pääsemistä Muuramentielle. Kauppakeskuksesta Muuramentien ylittävä kevyenliikenteenväylä voi olla melko turvaton jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Muutoksen edut:

Liikenneympyrä tekisi liikenteen sujuvammaksi. Nykyistä tieliikenneratkaisua ei ole tehty Muurame-keskuksen kaltaiselle järjestelylle. Muuramekeskuksen sisäänajo on Jyväskylän suunnasta tultaessa liian lähellä risteystä ja liikenne voi hidastua helposti. Tällä hetkellä  risteysalue ei palvele Muuramekeskuksen käyttäjiä ja liikkeitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Jalankulkijoiden tienylitykseen ei ole kiinnitetty tarpeeksi huomiota. Pyörien ja muiden kevyiden liikkumavälineiden suosion kasvaessa tien ylityksestä tulee koko ajan turvattomampaa. Päästäkseen jalan kaupoista tullessa kulkemaan Säynätsalon reitin pysäkille on tie myös ylitettävä.  

Kunta jota aloite koskee: 

Muurame
 
Aloitteentekijä ja kerääjä:

Luka Lindqvist

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti